Nytårsmenu

Billeder på maden nytårsaften

Hej 🙂

Det har været lidt stille her den sidste tid, det er grundet jeg har eksamensperiode, hvor jeg virkelig har travlt med mine eksamener og opgaver, som skal afleveres. Så jeg glæder mig til omkring den 20, hvor alt dette stress er færdigt. Når jeg engang er færdig, skal jeg have hyggedage med min mormor, som jeg fortalte om tidligere. Hun takkede ja til mit besøg her sidst i januar, så både hun og jeg glæder os.
Derudover har jeg brugt hele formiddagen og middagen på, at sidde og læse til eksamen i næste uge. Håber den lykkes, da det er en svær en. Alt pensum skal huskes uden af i hovedet.. Føj! Bliver lykkelig, når den er overstået og bestået…

Hernedenunder vil jeg vise den nytårsmenu, som manden og jeg fik.

ForretFiskefilet

Her er de fiskefileter, som manden fik til forret. Normalt hader han fisk, men disse var faktisk okay sagde han. Men efter dette billede skulle der også en ordentlig klat remoulade på..

Rejesalat

Eftersom jeg elsker at spise fisk og skaldyr, skulle jeg have noget meget bedre end fiskefilet. Jeg savnede virkelig at spise rejer, så derfor valgte jeg at lave mig en rejesalat. Udover rejer, var der salat, rød peberfrugt, tomat, forårsløg og lidt dressing i.

FyldTilMørbrad

Dernæst skulle vi have hovedret. Jeg fandt denne opskrift på nettet på indbagt mørbrad og ændrede lidt, så den passede til os. http://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/visopskrift.php?id=4778
Vi brugte en svinemørbrad i stedet for en oksemørbrad. Da den dyre okse ikke passer til vores SU budget. Vi lavede vores egen flødesovs i stedet for den anbefalede sovs. Billedet herover ses fyldet, som skal rundt om mørbraden. Eftersom jeg ikke er vild med den kraftige baconsmag, valgte jeg at tilsætte bacon sammen med grønsagerne, så den blev lidt kogt i stedet for.

IndbagtMørbrad

Her ses mørbraden, når den er færdig og kommet ud af ovnen. Da vi var ude for at handle, var alle butterdeje væk fra hylderne, så vi  tog da bare en tærtedej. Det smagte ganske udmærket og når vi nu ikke ved, hvordan det smager med butterdej omkring, ved vi jo ikke forskellen.

Aftensmad

Her ses det endelige resultat. Manden fik nogle kogte kartofler til. Ellers havde jeg hård stegt nogle grønsager til panden, samt lavet en flødesovs til os. Af grønsager er der porre, champion, pastinak, gulerødder og broccoli.
Udover det, havde vi tilberedt et hvidløgs brød til. Det smagte rigtig godt, men hold da op hvor det også mættede!! Jeg kunne ikke engang spise halvdelen af min portion. Manden spiste første, men hans anden portion måtte han også opgive at komme igennem.

Dessert

Til sidst på aften lavede vi belgiske vafler med softice til dessert. Vi var så propmætte også dagen efter. Så der spiste vi nærmest ingenting.

Det var en god og hyggelig aften sammen med manden og hunden. Selvom hunden skældte alle bragene ud, så vi fik ondt i vores hoveder og blev helt trætte. Så vi endte faktisk med at gå i seng ved 23 tiden, for at vågne op til hunden som gøede som en gal ved midnatstid. Men vi hyggede os og fik god mad og god drikkelse.

Håber I havde en god aften med dem, som betyder noget for jer! 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Nytårsmenu